Procurorul General al României, acuzat de plagiat. Kovesi respinge acuzaţiile şi cere CSM să-i apere reputaţia

Postat la 18 mai 2012 21 afişări

Grupul de Investigaţii Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvică, a susţinut, vineri, că lucrarea de doctorat a procurorului general Codruţa Kovesi este un plagiat şi a depus documente care susţin această acuzaţie la Ministerul Justiţiei, la CSM şi la Consiliul de Atestare a Titlurilor Universitare.

GIP a publicat mai multe pasaje din lucrări de specialitate care s-ar regăsi, fără citarea sursei, în lucrarea de doctorat a Codruţei Kovesi, care şi-a obţinut doctoratul în decembrie 2011, la Universitatea de Vest din Timişoara. Potrivit GIP, lucrarea de doctorat este un "plagiat începând chiar de la prima propoziţie".

GIP afirmă că prima frază din teza de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi reproduce "cuvânt cu cuvânt, fără să citeze", prima frază din studiul "Lupta societăţii organizate împotriva criminalităţii organizate" publicat de col. (r) prof. dr. Ion Dragoman şi drd. procuror Aurel Mihai Ciorobea în Buletinul Universităţii Naţionale de Apărare "Carol I" în nr. 2 din 2007, cu patru ani înainte ca Laura Codruţa Kovesi să-şi susţină teza de doctorat.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
acuzatii,
kovesi,
procuror,
plagiat
/actualitate/procurorul-general-al-romaniei-acuzat-de-plagiat-kovesi-respinge-acuzatiile-si-cere-csm-sa-i-apere-reputatia-9644672
9644672
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.