Problemele din Irlanda si Coreea au lovit Romania prin ricoseu

Postat la 24 noiembrie 2010 9 afişări

Cursul oficial anuntat de BNR a depasit marti pragul psihologic de 4,3 lei pentru un euro, in mare parte din cauza tensiunilor de pe pietele financiare privind acordul de finantare pe care il va semna Irlanda, dar si pentru ca investitorii se asteapta ca si Portugalia si Spania sa ceara un astfel de ajutor de la UE si FMI.

Banca Nationala a anuntat marti un curs de 4,3082 lei/euro, cel mai mare din ultima luna, dupa ce luni moneda nationala si-a revenit putin din pasa proasta de saptamana trecuta.

Dealerii sustin ca, in acest moment, Romania este ferita de efectele situatiei din Irlanda, dar ca, pe termen mediu si lung, nu se poate spune clar cat va putea, sau va vrea, BNR sa ajute moneda nationala. Economistii atrag insa atentia ca, indiferent de situatia din Irlanda, Portugalia sau Coreea, cel mai important lucru pentru Romania in acest moment este respectarea acordului cu FMI, care poate garanta atat stabilitate, cat si revenirea economiei.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
influenta,
Coreea,
Irlanda,
curs
/actualitate/problemele-din-irlanda-si-coreea-au-lovit-romania-prin-ricoseu-7743175
7743175
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.