„Probele strânse până acum indică faptul că focarele locale devin din ce în ce mai probabile”: Marea Britanie se pregăteşte pentru al doilea val de infecţii cu coronavirus

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 24 iunie 2020 69 afişări

„Probele strânse până acum indică faptul că focarele locale devin din ce în ce mai probabile”: Marea Britanie se pregăteşte pentru al doilea val de infecţii cu coronavirus

Liderii sistemului sanitar britanic solicită o evaluare urgentă a capacităţilor Regatului Unit de a înfrunta al doilea val de coronavirus, văzut în prezent de experţi drept un „risc real”, potrivit BBC.

Într-o scrisoare deschisă publicată de revista British Medical Journal, miniştrii au fost îndemnaţi să ia măsuri imediate pentru a evita un scenariu asemănător ultimelor luni. Scrisoarea a fost semnată de Colegiul Regal al Chirurgilor, Asistenţilor Medicali, Fizicienilor şi Medicilor Generalişti şi de şeful Asociaţiei Medicale din Marea Britanie.

„Chiar dacă este greu de prezis modul în care va evolua pandemia, probele strânse până acum indică faptul că focarele locale devin din ce în ce mai probabile, iar al doilea val reprezintă un risc real”, reiese din scrisoare.

Marţi, prim-ministrul Boris Johnson a declarat că pub-urile, restaurantele, cinematografele şi saloanele de coafură vor fi redeschise începând cu 4 iulie. De asemenea, distanţa recomandată între persoane va fi redusă de la doi metri la un metru, însă recomandările cu privire la purtarea măştilor faciale au rămas în continuare în picioare. Cu toate acestea, regula de un metru se va aplica doar în Anglia, şi nu în Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord.

Luni, autorităţile sud-coreene au anunţat că ţara trece prin al doilea val de infecţii cu coronavirus ca urmare a perioadei de vacanţă din luna mai. Datorită programelor de testare în masă, Coreea de Sud reuşise să reducă rapid numărul de infecţii până la sfârşitul lunii aprilie.

Săptămâna trecută, William Schaffner – profesor al Şcolii de Medicină din cadrul Universităţii Vanderbilt – a declarat că Statele Unite se confruntă cu al doilea val de vreme ce „mulţi oameni nu respectă regulile de distanţare socială”. Cu o săptămâna înainte, Beijingul a plasat sub carantină unsprezece cartiere şi a interzis temporar deplasările între provincii din apariţiei unui focar de COVID-19 într-o piaţă din interiorul oraşului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
marea britanie,
infectii,
locale,
risc

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.