Principalul expert epidemiologic al Casei Albe avertizează: Lansarea prematură pe piaţă a unui vaccin anticoronavirus ar putea compromite testarea celorlalte tratamente

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 25 august 2020 52 afişări

Principalul expert epidemiologic al Casei Albe avertizează: Lansarea prematură pe piaţă a unui vaccin anticoronavirus ar putea compromite testarea celorlalte tratamente

Principalul expert epidemiologic al Statelor Unite crede că distribuirea unui vaccin înainte de a i se dovedi eficacitatea ar putea compromite testarea altor tratamente de combatere a coronavirusului, scrie CNBC.

Oamenii de ştiinţă şi experţii din domeniul sănătăţii şi-au exprimat grijile cu privire la decizia preşedintelui Donald Trump de a presa Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA să dezvolte un vaccin înainte de alegerile prezidenţiale din noiembrie, fapt ce i-ar creşte semnificativ şansele pentru un an doilea mandat la Casa Albă.

„Lansarea prematură a unui vaccin anticoronavirus ar face imposibilă testarea altor tratamente”, a declarat Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase şi epidemiologul-şef al Casei Albe.

Testele clinice efectuate de companiile farmaceutice Moderna, Pfizer şi AstraZeneca, care implică zeci de mii de voluntari, au început oficial în ultimele săptămâni. Gigantul Johnson & Johnson a declarat în urmă cu o săptămână că speră să includă 60.000 de voluntari în faza a treia a testelor.

„Este extrem de important să dovedim că un vaccin este sigur şi eficient şi sper ca procesul să nu fie perturbat de nimeni”, a adăugat Fauci.

Vaccinul dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford se află deja în faza a treia a testelor clinice. Comisia Europeană a ajuns deja la un acord cu compania farmaceutică pentru a achiziţiona vaccinul şi pentru a dona anumite cantităţi ţărilor cu venituri mici şi medii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vaccin,
casa alba,
tratament,
avertizare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.