Primarul unei comune din Maramureş, bani prin PNDL cu declaraţii false

Autor: Cosmin Pirv Postat la 29 decembrie 2021 50 afişări

Primarul comunei Repedea din judeţul Maramureş este acuzat de procurorii DNA că a obţinut cu declaraţii false bani prin PNDL. Acesta a fost trimis în judecată.

Primarul unei comune din Maramureş, bani prin PNDL cu declaraţii false

Potrivit DNA Cluj, procurorii l-au trimis în judecată, în stare de libertate, pe primarul comunei Repedea, judeţul Maramureş, pentru obţinere ilegală de fonduri, uz de fals, abuz în serviciu şi luare de mită, dar şi pe administratorul unei firme pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită.

Conform rechizitoriului, în 2018, în contextul derulării contractului de lucrări pentru reabilitarea Liceului Tehnologic Repedea, primarul ar fi depus la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene mai multe declaraţii false în care ar fi precizat în mod necorespunzător realităţii faptul că lucrările pentru care s-au emis mai multe facturi de către liderul unei asocieri de firme au fost realizate şi recepţionate. În realitate, lucrările respective fie nu au fost executate, în totalitate sau parţial, fie nu au fost recepţionate.

Ulterior, după primirea fondurilor nerambursabile prrin PNDL, în valoare totală de 2.269.337 lei, cu încălcarea prevederilor legii privind finanţele publice locale, primarul ar fi achitat contravaloarea facturilor respective.

„Pentru acest <serviciu>, dar şi pentru ca societatea omului de afaceri să încheie noi contracte de lucrări cu comuna Repedea edilul ar fi pretins de la acesta suma de 150.000 - 200.000 lei din care ar fi primit în două tranşe, printr-un intermediar, suma totală de 99.000 lei (40.000 de lei în 31.12.2018 şi 59.000 lei în 03.01.2019)”, arată procurorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Maramureş.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
primar,
repedea,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.