Primarul Capitalei: Nu putem pune un tarif minim la taxi, este o piaţă liberă

Autor: Roxana Alexe Postat la 15 februarie 2013 17 afişări

Sorin Oprescu a afirmat că obligaţia Primăriei Municipiului Bucureşti este aceea de a proteja cetăţeanul împotriva abuzurilor prin stabilirea tarifului maximal, arătând că legile nu permit autorităţilor locale să stabilească tariful minim din cauză că acest lucru ar afecta libera concurenţă.

Sorin Oprescu a afirmat că obligaţia Primăriei Municipiului Bucureşti este aceea de a proteja cetăţeanul împotriva abuzurilor prin stabilirea tarifului maximal, arătând că legile nu permit autorităţilor locale să stabilească tariful minim din cauză că acest lucru ar afecta libera concurenţă. "Nu Oprescu dă limita minimă a tarifului de taxi. Consiliul General al Municipiului Bucureşti dă limita maximă a acestui tarif pentru a feri cetăţenii de abuzuri, pentru că obligaţia municipalităţii este de a proteja cetăţenii împotriva abuzurilor, legile nedând posibilitatea autorităţilor locale să stabilească tariful minim", a spus Sorin Oprescu, în replică la acuzaţiile care i se aduc din rândul taximetriştilor, potrivit cărora "primarul general nu vrea să mărească tariful la taxi". Primarul Capitalei a afirmat că tariful este stabilit de companiile de taxi din piaţă, actuala legislaţie nepermiţând taximetriştilor independenţi să-şi spună părerea în privinţa tarifului minim.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/primarul-capitalei-nu-putem-pune-un-tarif-minim-la-taxi-este-o-piata-libera-10564006
10564006
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.