Primăria Cluj-Napoca vrea să realizeze un hub educaţional de peste 96 mil. euro

Autor: Laurentiu Cotu Postat la 08 iulie 2022 50 afişări

Primăria Cluj-Napoca are în plan realizarea unui hub educaţional (creşă, grădiniţă, gimnaziu, liceu, bazin olimpic, bază sportivă şi pădure-parc), investiţie de 478,5 mil. lei (peste 96 mil. euro), TVA inclus, susţinută din fonduri europene, de la bugetul local, dar şi din alte surse.

Primăria Cluj-Napoca vrea să realizeze un hub educaţional de peste 96 mil. euro

Consilierii locali au aprobat în unanimitate indicatorii tehnico-economici şi documentaţia tehnică pentru proiectul ’’Dezvoltare infrastructureă educaţională (hub educaţional) şi de sănătate (unitate de sănătate-centru de excelenţă pentru protonoterapie), dezvoltare infrastructură sportiveă (bazin de înot, bază sportiveă) şi Pădure-Parc în cadrul cartierului Borhanci’’.

În contextul Misiunii UE ’’100 de oraşe inteligente şi neutre din punct de vedere climatic până în 2030’’, această investiţie va creşte semnificativ zonele verzi din Cluj-Napoca, va reduce amprenta de carbon pe care oraşul o generează şi va oferi modalităţi multiple de petrecere a timpului liber pentru locuitorii din zonă, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Cluj-Napoca.

Hub-ul din Borhanci va include: creşă cu 11 grupe a câte 9 copii, grădiniţă cu 8 grupe a câte 20 de copii, şcoală gimnazială formată din 3 corpuri de clădire şi sală de sport, liceu cu laboratoare şi sală de sport, bazin de înot acoperit cu capacitate de 1.000 de spectatori, bază sportivă, pădure-parc, pe o suprafaţă de peste 50 ha.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cluj,
educaţie,
investiţie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.