Primar Târgu Mureş: Demiterea lui Benedek înseamnă o atitudine dictatorială şi un comportament de vechil

Postat la 20 februarie 2013 19 afişări

Înlocuirea medicului Benedek Istvan din funcţia de coordonator al programului de transplant medular la cererea conducerii MS demonstrează "o atitudine dictatorială" şi "un comportament de vechil", susţine primarul din Târgu Mureş, adăugând că "a fost biciuit" un om care a spus adevărul.

Primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea (PDL), i-a recomandat, miercuri, într-o conferinţă de presă, ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, să se ocupe de reforma sistemului sanitar "şi nu să se comporte ca un vechil", "biciuind oamenii pentru că spun adevărul".

Referindu-se la înlocuirea medicului Benedek Istvan din funcţia de coordonator al programului de transplant medular, Florea a spus că ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a arătat "atitudini dictatoriale", "un centralism înfiorător" şi un comportament "de vechil".

"Domnul ministru Nicolăescu trebuie să se ocupe în primul rând de reforma sistemului sanitar, de informatizarea sistemului, pentru că pe acolo se pierd banii noştri, să se ocupe de cardul de sănătate şi nu să se comporte ca un vechil - să umbli prin teritoriu şi să biciuieşti oamenii pentru că spun adevărul. Aceste atitudini dictatoriale pornite dintr-o răzbunare aduc mari prejudicii Târgu Mureşului, la fel ca şi de declaraţia dinainte, că sistemul privat de sănătate trebuie îngropat. (...) Ce voia (Nicolăescu) să spună doctorul Benedek? Să ne ducem la vraci, să începem să tratăm bolnavii cu incantaţii şi ceaiuri din nu ştiu ce rădăcini? Suntem în secolul XXI. I-a spus un adevăr dramatic de şase luni", a spus Florea.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Primar,
Târgu Mureş,
Benedek,
atitudine
/actualitate/primar-targu-mures-demiterea-lui-benedek-inseamna-o-atitudine-dictatoriala-si-un-comportament-de-vechil-10578426
10578426
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.