Prima tabletă rusească realizată de Universitatea pentru cercetare nucleară

Postat la 04 septembrie 2012 11 afişări

Cercetătorii de la Universitatea Naţională pentru Cercetare Nucleară din Rusia au prezentat prototipul primei tablete ruseşti, numită RoMos, prescurtare de la Russian Mobile Operating System, urmând ca principalul client să fie Ministerul Apărării.

"Cursa spaţială s-a încheiat, însă Rusia este gata pentru confruntarea cu restul lumii pe un nou front tehnologic, pe piaţa foarte disputată a tabletelor", scrie cotidianul Wall Street Journal.

Tableta, care ar trebui să fie disponibilă publicului până la sfârşitul anului, foloseşte un sistem de operare construit după modelul programului Android al Google, potrivit agenţiei Interfax.

Principalul client al tabletei va fi, însă, Ministerul Apărării, scrie publicaţia americană.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tabletă,
cercetare nucleară,
Universitate
/actualitate/prima-tableta-ruseasca-realizata-de-universitatea-pentru-cercetare-nucleara-10017873
10017873
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.