Prima femeie din China care va ajunge în spaţiu...

Autor: George Toader Postat la 13 iunie 2012 7 afişări

... va fi aleasă dintre căpitanul Wang Yaping şi maiorul Liu Yang, care au "câştigat" preselecţia pentru unul dintre cele trei locuri ale echipajului navei Shenzhou-9.

Cele două femei au fost selectate "datorită experienţei lor în materie de pilotaj şi a stabilităţii psihologice", arată Agenţia de presă Xinhua, care trece în revistă şi realizările lor profesionale, dar şi datorită faptului că au trecut cu succes condiţiile drastice impuse de programul spaţial chinez.

Astfel, Liu Yang este descrisă ca un pilot erou, care a reuşit să aterizeze fără probleme, după ce avionul său a lovit un stol de porumbei, reducându-i la zero vizibilitatea.

La rândul său, Wang Yaping a executat numeroase misiuni de salvare după cutremurul din Sichuan şi a pilotat avionul care a împrăştiat norii de ploaie de deasupra Beijingului, în timpul Olimpiadei din 2008.

Cititi mai multe pe www.apropo.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
femeie,
China,
spaţiu
/actualitate/prima-femeie-din-china-care-va-ajunge-in-spatiu-9744019
9744019
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.