Prima confruntare Obama-Romney, în cadrul unei săptămâni cruciale pentru alegerile din SUA

Postat la 01 octombrie 2012 15 afişări

Preşedintele american în exerciţiu, Barack Obama, se va confrunta pentru prima dată, miercuri, cu Mitt Romney, într-o dezbatere de 90 de minute axată pe economie, la Denver, în Colorado (vest), urmărită de peste 50 de milioane de telespectatori.

Evenimentul reprezintă o ocazie foarte bună, deşi riscantă, pentru candidatul republican la Casa Albă de a-şi relansa campania, după o lungă serie de sondaje care îl dau ca perdant, dincolo de marja de eroare.

Introduse în anii '60, dezbaterile au căpătat o importanţă istorică în alegerile prezidenţiale americane. Un pas greşit sau cea mai mică ezitare la un răspuns poate "îngropa" un candidat. Pentru cel care a rămas în urmă în sondaje, o lovitură este absolut necesară.

În apropierea acestei zile, fiecare tabără încearcă să valorifice calităţile adversarului, o strategie clasică specifică perioadelor dinaintea dezbaterilor, ce vizează limitarea aşteptărilor pentru a crea o surpriză.

"Preşedintele Obama este un orator înzestrat, considerat drept unul dintre cei mai talentaţi comunicatori politici din istoria recentă", a afirmat vineri Beth Myers, consilier al lui Mitt Romney.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Obama-Romney,
SUA,
confruntare
/actualitate/prima-confruntare-obama-romney-in-cadrul-unei-saptamani-cruciale-pentru-alegerile-din-sua-10145499
10145499
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.