PRIMA CĂLĂTORIE a Papei Francisc în afara Romei

Postat la 08 iulie 2013 41 afişări

Papa Francisc efectuează luni o vizită fără precedent la Lampedusa, unde va "deplânge" sute de imigranţi nord-africani care au murit încercând să traverseze Mediterana în căutarea unei vieţi mai bune.

PRIMA CĂLĂTORIE a Papei Francisc în afara Romei

 Fostul arhiepiscop de Buenos Aires va arunca o coroană de flori în mare şi va susţine o mesă în omagiul victimelor, dotat cu o cruce făcută din rămăşiţele ambarcaţiunilor folosite de către migranţi.

Papa se va duce, de asemenea, pe cheiul portului, unde refugiaţii ajung după călătorii extenuante din Libia sau Tunisia, dar care adesea au început, în realitate, din zone din Africa defavorizate sau devastate de conflicte (Somalia, Etiopia) şi Orientul Mijlociu (Irak, Siria, Afganistan).

Lampedusa este situată la aproximativ 100 de kilometri coastele nord-africane şi la peste 200 de kilometri de Sicilia.

Papa se duce la Lampedusa "pentru a deplânge morţii", a explicat secretarul său, părintele Alfred Xuereb, vorbind despre prima călătorie a lui Jorge Bergoglio în afara Romei din 13 martie, atunci când a fost ales la conducerea Bisericii Catolice.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/prima-calatorie-a-papei-francisc-in-afara-romei-11109043
11109043
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.