Preţurile producţiei industriale cresc în octombrie cu 0,6% faţă de septembrie şi cu 6,8% anualizat

Postat la 04 decembrie 2012 48 afişări

Preţurile producţiei industriale pe total piaţa internă şi piaţa externă au crescut în octombrie cu 0,6% comparativ cu luna precedentă şi cu 6,8% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, potrivit datelor anunţate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Preţurile pentru piaţa internă au urcat faţă de septembrie cu 0,6%, iar cele pentru piaţa externă cu 0,4%. "Pe secţiuni (sectoare de activitate) s-au înregistrat creşteri de preţ la producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+0,7%) şi în industria prelucrătoare (+0,6%). În industria extractivă preţurile au scăzut cu 0,5%. La distribuţia apei; salubritate, gestionarea deşeurilor, activităţi de decontaminare, preţurile s-au situat la acelaşi nivel înregistrat în luna anterioară. Pe marile grupe industriale se constată creşteri de preţ în industria bunurilor de capital (+1,0%), industria energetică (+0,8%), industria bunurilor de uz curent (+0,8%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+0,7%). În industria bunurilor intermediare s-au înregistrat scăderi de preţ (-0,1%)", se arată într-un comunicat al INS.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
preturi,
productie,
industrie,
evolutie
/actualitate/preturile-productiei-industriale-cresc-in-octombrie-cu-0-6-fata-de-septembrie-si-cu-6-8-anualizat-10365982
10365982
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.