Preţurile petrolului au crescut cu aproape 10% într-o săptămână, în cel mai mare avans săptămânal din ultimele luni

Autor: Dorin Oancea Postat la 09 octombrie 2020 27 afişări

Preţurile petrolului au crescut cu aproape 10% într-o săptămână, în cel mai mare avans săptămânal din ultimele luni

Preţurile petrolului au scăzut vineri, dar ambele valori de referinţă se îndreaptă spre cele mai mari câştiguri săptămânale de la începutul lunii iunie, în urma reducerii livrărilor cauzate de o furtună în Golful Mexic şi o grevă a lucrătorilor în Norvegia, anunţă Reuters.

Petrolul Brent a scăzut cu 27 de cenţi la 43,07 dolari pe baril ăn cursul dimineţii, iar West Texas Intermediate (WTI), referinţa din SUA a scăzut cu 28 de cenţi la 40,91 dolari barilul.

Ambele valori se îndreaptă spre câştiguri de aproximativ 10% în această săptămână, prima creştere în ultimele trei săptămâni.

Compania petrolieră norvegiană şi sindicatele au declarat că se vor întâlni vineri cu un mediator numit de stat, în încercarea de a pune capăt unei greve. O escaladare ar putea tripla scăderea în livrări, dacă nu se ajunge la o soluţie până pe 14 octombrie, la aproximativ 934.000 de barili pe zi.

În Golful Mexic, urgaganul Delta a dus la reducerea livrărilor cu 1,67 milioane de barili pe zi, sau 92% din producţia de petrol a zonei, cea mai mare cantitate din 2005, din timpul uraganului Katrina. De asemenea, producătorii au oprit aproape 62% din producţia de gaze naturale din regiune, adică 1,675 miliarde de metri cubi pe zi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
petrol,
preţ,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.