Preturile la alimentele procesate, mai mari cu pana la 12% in urmatoarele doua luni. Presedintele Romalimenta: Nu se poate face nimic pentru stoparea cresterii

Postat la 08 mai 2011 5 afişări

Preturile produselor alimentare procesate vor creste in urmatoarele 2-3 luni cu pana la 10-12%, afirma presedintele Romalimenta, Sorin Minea.

"In ultima perioada, pretul la carne a crescut cu aproximativ 20%. Asta inseamna produsul din carne undeva pe la 8%, deci asta va fi posibila scumpire. Nu la fiecare produs. In mod normal n-ar mai trebui sa creasca pretul la ulei si la zahar, pentru ca e productie primara, ar trebui sa se plafoneze pretul la paine, ar trebui sa scada sau sa ramana constant pretul la legume si fructe pentru ca vine perioada calda, dar la produsele procesate putem asista la cresteri de preturi care nu pot sa depaseasca un 10-12% daca, Doamne fereste, nu se intampla ceva pe plan european", a spus Minea la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica de Pro TV. El a afirmat ca majorarile de preturi au inceput deja si se vor derula pe parcursul urmatoarelor 2-3 luni. "Va fi o medie intre 8 si 10%. La cereale si la produse de panificatie spre toamna vom asista la o sistare de preturi si poate chiar la o reducere. La legume va urma o scadere", a adaugat el.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
mancare,
preturi,
inflatie,
scumpiri
/actualitate/preturile-la-alimentele-procesate-mai-mari-cu-pana-la-12-in-urmatoarele-doua-luni-presedintele-romalimenta-nu-se-poate-face-nimic-pentru-stoparea-cresterii-8246670
8246670
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.