Preturile celor mai multe materii prime scad, din cauza temerilor privind economia mondiala

Postat la 09 august 2011 31 afişări

Preturile celor mai multe materii prime, de la petrol la zahar si cafea, au scazut luni din cauza temerilor investitorilor privind economia mondiala, a declinului burselor si a aprecierii dolarului.

Cotatia petrolului a pierdut peste 3%, din cauza temerilor privind economia mondiala, dupa ce agentia de rating Standard&Poor's (S&P)gradat SUA. Bursa din SUA a scazut puternic in deschiderea sedintei de luni, din cauza revizuirii in scadere a ratingului Statelor Unite. Petrolul Brent, tranzactionat la Londra, a scazut cu 3,6 dolari, la 105,77 dolari pe baril, pana la 14:34 GMT (17:34 ora Romaniei), dupa ce a atins un minim al sedintei de 105,45 dolari. Pe piata din SUA, titeiul a pierdut 3,42 dolari, la 83,46 dolari. Minimul sedintei inregistrat in Statele Unite a fost de 82,52 dolari. Totodata, cuprul a scazut cu 2,1%, la 8.824 dolari pe tona, minimul ultimelor 11 saptamani. Pe pietele materiilor prime din sectorul alimentar, cotatia zaharului a coborat la bursa din SUA cu aproape 4%, in timp ce cafeaua a scazut cu pana la 2,4%. Declinul pe aproape toate pietele de materii prime a fost cauzat de temerile privind o incetinire prelungita a economiei, dupa decizia S&P.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
materii prime,
scadere
/actualitate/preturile-celor-mai-multe-materii-prime-scad-din-cauza-temerilor-privind-economia-mondiala-8588052
8588052
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.