Preturile au scazut in iulie pentru a doua luna consecutiv. Rata anuala a inflatiei a coborat sub 5%

Postat la 10 august 2011 11 afişări

Preturile de consum au scazut in iulie pentru a doua luna consecutiv, ca urmare a ieftinirii alimentelor, astfel ca rata anuala a inflatiei a coborat la 4,85%, ajutata si de eliminarea efectului de baza din iulie 2010, cand a fost majorata TVA, reiese din datele publicate miercuri de INS.

In iulie anul trecut, cand TVA a fost modificata de la 19% la 24%, preturile au urcat cu 2,6% fata de luna anterioara. In iulie 2011, preturile au coborat per total cu 0,35% fata de luna anterioara, in conditiile in care alimentele s-au ieftinit cu aproape 2%, serviciile s-au scumpit cu aproape un punct procentual, iar preturile pentru marfurile nealimentare au urcat cu 0,44%. Din categoria marfurilor alimentare, cele mai mari reduceri au fost inregistrate la legume si conserve de legume, care s-au ieftinit cu aproape 15%. In aceasta subcategorie, cartofii s-au ieftinit cu aproape 5%, iar preturile la alte legume si conserve de legume au coborat cu 20,4%.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
preturi,
scadere,
inflatie,
rata
/actualitate/preturile-au-scazut-in-iulie-pentru-a-doua-luna-consecutiv-rata-anuala-a-inflatiei-a-coborat-sub-5-8596276
8596276
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.