Preturile alimentelor se vor dubla in urmatorii 20 de ani ca urmare a conditiilor climatice

Postat la 31 mai 2011 12 afişări

Preturile alimentelor de baza vor creste de peste doua ori in urmatoarele doua decenii daca liderii lumii nu iau masuri pentru reformarea sistemului global al alimentelor, avertizeaza organizatia non-guvernamentala Oxfam, citata de BBC News.

Pana in 2030, pretul mediu al principalelor cereale va avansa cu 120-180%, iar principala cauza a cresterii este modificarea conditiilor climaterice, mentioneaza organizatia. Oxfam face apel la liderii mondiali pentru imbunatatirea reglementarilor referitoare la pietele de alimente. "Sistemul alimentar trebuie reformat daca vrem sa depasim problemele tot mai presante provocate de modificarea conditiilor climaterice, cresterea preturilor alimentelor si lipsurile de apa, energie si pamant", a afirmat directorul general al organizatiei, Barbara Stocking. Oxfam mentioneaza printre regulile pe care liderii mondiali trebuie sa le adopte pentru a evita foametea imbunatatirea transparentei pe pietele materiilor prime, cresterea rezervelor de alimente, renuntarea la politicile care promoveaza biocombustibilii si insistarea pe investitii pentru micii fermieri.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
scumpiri,
alimente,
preturi,
economie,
Oxfam
/actualitate/preturile-alimentelor-se-vor-dubla-in-urmatorii-20-de-ani-ca-urmare-a-conditiilor-climatice-8298966
8298966
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.