Preturile alimentelor la nivel mondial vor creste in medie cu pana la 30% in urmatorul deceniu

Postat la 18 iunie 2011 6 afişări

Preturile alimentelor la nivel mondial vor creste in medie cu pana la 30% in urmatorul deceniu, intrucat productia de cereale nu va tine pasul cu avansul cererii, potrivit datelor Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), citate de Wall Street Journal.

Volatilitatea preturilor, care a afectat pietele agricole in ultimii ani, va deveni ceva obisnuit, din cauza productiei mai reduse, a afirmat OCDE intr-un raport comun cu Organizatia pentru Alimente si Agricultura a ONU. Schimbarile climatice, care vor cauza o variatie anuala mai mare a recoltelor, si declinul rezervelor la nivel mondial vor face tot mai dificila asigurarea alimentelor pentru pentru circa un miliard de persoane la nivel mondial. "Cresterea lenta a cantitatii disponibile fata de cererea ridicata subliniaza proiectia unor preturi mari si mai volatile pentru produsele agricole", se arata in raport.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
alimente,
evolutie,
preturi,
economie
/actualitate/preturile-alimentelor-la-nivel-mondial-vor-creste-in-medie-cu-pana-la-30-in-urmatorul-deceniu-8356249
8356249
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.