Preţurile afişate la imobiliare sunt şi cu 13% mai mari decât cele tranzacţionate, susţine imobiliare.ro

Autor: Mediafax Postat la 06 februarie 2013 11 afişări

Marja de negociere pentru apartamentele vechi din Capitală este cuprinsă între 5% şi 13%, procentul maxim fiind atins în zona Aviaţiei, iar minimul în Dristor şi Titan, potrivit unei analize a portalului Imobiliare.ro.

Marja de negociere pentru apartamentele vechi din Capitală este cuprinsă între 5% şi 13%, procentul maxim fiind atins în zona Aviaţiei, iar minimul în Dristor şi Titan, potrivit unei analize a portalului Imobiliare.ro. Studiul se referă la ultimul trimestru din 2012 şi a luat în calcul datele furnizate de Imobiliare.ro pentru 11 zone centrale şi semicentrale din Bucureşti, dar şi informaţiile puse la dispoziţie de agenţiile imobiliare partenere. Cele mai mici reduceri de preţ sunt consemnate în cazul apartamentelor cu două camere din cartierele cu acces la metrou, dat fiind că acestea sunt, în prezent, cele mai căutate unităţi locative de către clasa medie. Pe de altă parte, cele mai semnificative reduceri au loc în cazul proprietăţilor scumpe, amplasate în zonele "bune" ale Capitalei, pentru care cererea este mai mică. Astfel, în zona Aviaţiei se consemnează cea mai semnificativă marjă de negociere dintre zonele analizate, respectiv 13%. Aceasta este valabilă pentru apartamentele cu două camere din blocuri construite în anii 1980-1990. Preţul mediu cerut pentru o locuinţă de 55 de metri pătraţi utili se ridică la 80.000 de euro, în vreme ce valoarea de tranzacţionare ajunge la 70.000 de euro.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
imobiliare,
apartamente,
imobile,
imobiliare.ro
/actualitate/preturile-afisate-la-imobiliare-sunt-si-cu-13-mai-mari-decat-cele-tranzactionate-sustine-imobiliare-ro-10546045
10546045
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.