Preţul unui leu mai puternic: dobânzile la credite au ajuns la maximul anului

Postat la 03 decembrie 2012 47 afişări

Leul a recuperat săptămâna trecută o parte din pierderile acumulate în ul­timele luni în raport cu euro, dar cu preţul creşterii dobânzilor inter­ban­care la cele mai ridicate niveluri din acest an şi implicit cu ameninţarea scumpirii finanţărilor în moneda naţională.

"Singurul element care ar putea influenţa o mişcare în sensul scăderii dobânzilor la lei ar fi ca BNR să dea drumul unui volum mai mare de lichi­ditate în piaţă, ceea ce pare puţin probabil din cauza presiunilor pe curs. Există şi factori fun­damentali care sprijină această creştere a dobânzilor: statul se împrumută mai scump şi infla­ţia a avut o creştere surprinzătoare în ultima parte a anului", comentează analistul financiar Aurelian Dochia. Indicatorul Robor la 3 luni, utilizat ca refe­rin­ţă în multe contracte de credit, a urcat joi la 6,3% pe an, numai în ultimele două săptămâni fi­ind consemnat un avans de o jumătate de punct pro­centual. Robor la 3 luni coborâse până la un mi­nim de 4,3% pe an în primăvară. Multe bănci se pre­gătesc să actualizeze costul creditelor cu do­bânzi variabile în luna decembrie, ceea ce va scoa­te mai mulţi bani din buzunarele clienţilor.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
credite,
leu,
maxim,
dobanzi,
credite
/actualitate/pretul-unui-leu-mai-puternic-dobanzile-la-credite-au-ajuns-la-maximul-anului-10362725
10362725
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.