Preţul petrolului este pe cale să înregistreze o scădere săptămânală pe fondul eliberării de stocuri

Autor: Dorin Oancea Postat la 09 aprilie 2022 67 afişări

Preţul petrolului este pe cale să înregistreze o scădere săptămânală pe fondul eliberării de stocuri

Preţul petrolului a fost stabil vineri, în cadrul unor tranzacţii agitate, dar este pe cale să înregistreze a doua scădere săptămânală, după ce ţările au anunţat planuri de eliberare a ţiţeiului din stocurile strategice, scrie Reuters.

Contractele futures pentru petrolul Brent au crescut cu 77 de cenţi, sau 0,77%, la 101,35 dolari pe baril, iar contractele futures pentru ţiţeiul american West Texas Intermediate (WTI) au crescut cu 90 de cenţi, la 96,93 dolari.

Ambele contracte vor scădea pentru a doua săptămână la rând, Brent urmând să înregistreze o scădere de 3%, iar WTI de 2,4%. De câteva săptămâni, indicii de referinţă înregistrează cea mai mare volatilitate din iunie 2020.

Ţările membre ale Agenţiei Internaţionale pentru Energie (AIE) vor elibera 60 de milioane de barili în următoarele şase luni, iar Statele Unite vor egala această cantitate ca parte a eliberării de 180 de milioane de barili anunţată în martie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
petrol,
preţ,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.