Preţul gazelor naturale livrate companiilor va creşte cu până la 10%, probabil în octombrie

Postat la 29 august 2011 11 afişări

Consumatorii industriali de gaze naturale vor plăti preţuri mai mari cu până la 10%, cel mai probabil din octombrie, potrivit angajamentelor asumate de Guvern în faţa FM, iar până la sfârşitul anului ANRE ar putea decide încă o majorare a tarifelor, au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

Guvernul s-a angajat în faţa FMI să crească preţurile pentru consumatorii industriali în două etape, respectiv iunie-iulie şi trimestrul IV al acestui an, fără să fie specificate procentajele de majorare în scrisoarea de intenţie.

"După ce în iulie preţul gazelor naturale pentru consumatorii non-casnici a crescut cu aproape 10%, cel mai octombrie va avea loc o nouă majorare, cu până la 10%", au afirmat sursele.

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a cerut Executivului să prezinte, până în luna septembrie, un calendar etapizat de liberalizare a preţurilor gazelor naturale până în 2013 în cazul companiilor şi din 2013 în 2015 în cazul populaţiei. Liberalizarea preţurilor vizează şi sectorul energiei electrice.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Preţ,
gaze,
companii
/actualitate/pretul-gazelor-naturale-livrate-companiilor-va-creste-cu-pana-la-10-probabil-in-octombrie-8668758
8668758
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.