Preţul energiei electrice creşte de la 1 iulie cu 5%

Postat la 29 iunie 2012 12 afişări

Preţurile energiei electrice pentru toate categoriile de consumatori vor creşte, la 1 iulie, în medie cu 5%, pentru ajustarea costurilor de producţie, transport şi distribuţie cu rata inflaţiei şi respectarea angajamentelor asumate faţă de FMI, a anunţat vineri ANRE.

Tarifele şi preţurile reglementate la energie nu au mai fost modificate de la 1 ianuarie 2010. Măsura de scumpire cu 5% a energiei pentru consumatorii casnici şi non-casnici este justificată, printre altele, de necesitatea corelării costurilor de producţie, transport şi distribuţie cu rata inflaţiei, care cumulat pentru 2010 şi 2011 a depăşit 13%, arată ANRE într-un comunicat. Totodată, decizia a vizat respectarea acordului preventiv dintre România şi FMI, care prevedea această majorare de la 1 iulie.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energie,
preturi,
crestere,
fmi
/actualitate/pretul-energiei-electrice-creste-de-la-1-iulie-cu-5-9796031
9796031
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.