Preţul energiei din România, ajustat pentru puterea de cumpărare, depăşeşte media UE

Postat la 27 mai 2013 42 afişări

Preţul energiei electrice pentru populaţie a urcat cu 4,4% în România în a doua jumătate a anului trecut, la 10,8 euro pe 100 kWh, iar tariful rezultat după ajustarea pentru puterea de cumpărare este dublu şi depăşeşte media UE, potrivit datelor Eurostat.

Preţul energiei din România, ajustat pentru puterea de cumpărare, depăşeşte media UE

 La gaze, preţul din România a crescut tot cu 4,4%, la 2,7 euro pe 100 kWh, tarif care devine dublu odată raportat la puterea de cumpărare, dar rămâne sub media UE.

Preţurile la energie electrică pentru populaţie au crescut cu 6,6% în UE în a doua jumătate a anului trecut raportat la perioada corespunzătoare din 2011, în timp ce tarifele la gaze naturale au urcat cu 10,3%, potrivit datelor anunţate luni de Eurostat.

Astfel, preţul mediu la energia consumată de populaţie a urcat în UE la 19,7 euro pe 100 kWh, în timp ce la gaze a fost înregistrat un preţ mediu de 7,2 euro pe 100 kWh.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/pretul-energiei-din-romania-ajustat-pentru-puterea-de-cumparare-depaseste-media-ue-10904535
10904535
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.