Preţul aurului scade cu 7,7%, din cauza temerilor că Cipru va vinde din rezervele băncii centrale

Postat la 15 aprilie 2013 23 afişări

Cotaţia unciei de aur a scăzut luni cu peste116 dolari (7,7%), continuând declinul puternic de la sfârşitul săptămânii trecute, cauzat de informaţiile că Cipru ar fi convenit în acordul cu zona euro să vândă aur din rezervele băncii centrale pentru a obţine fondurile necesare restructurării băncilor

Preţul aurului scade cu 7,7%, din cauza temerilor că Cipru va vinde din rezervele băncii centrale

 Piaţa metalelor a fost afectată puternic şi de publicarea unor date sub aşteptări privind economia Chinei, unul dintre cei mai mari importatori de materii prime, potrivit MarketWatch. Preţul cuprului a pierdut 2%, iar cotaţia petrolului a scăzut, de asemenea.

Contractele pentru aur cu livrare în iunie au recuperat o parte din pierderi şi se tranzacţionau în scădere cu 7,43%, la 1.389,9 dolari pe uncie, după ce au atins un declin maxim de 7,75% pe parcursul zilei, respectiv 160,4 dolari, la 1.385 dolari pe uncie. Săptămâna trecută aurul a pierdut 4,7%, cu o scădere de 4,1% vineri.

Traderii şi analiştii au invocat mai multe motive pentru declinul aurului din ultimele zile.

Încrederea a fost afectată de mai multe tăieri ale preţurilor ţintă pentru aur de către mari grupuri bancare, precum şi de retragerea unor investitori de pe produse financiare legate de aur.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/pretul-aurului-scade-cu-7-7-din-cauza-temerilor-ca-cipru-va-vinde-din-rezervele-bancii-centrale-10748492
10748492
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.