Preţul aurului atinge maximul ultimelor 3 luni, înainte de operaţiunea BCE de finanţare a băncilor

Postat la 29 februarie 2012 11 afişări

Preţul aurului a atins marţi cel mai ridicat nivel din ultimele trei luni şi se apropie de 1.800 de dolari uncia, înaintea operaţiunii Băncii Centrale Europene (BCE) de suplimentare a lichidităţilor ieftine puse la dispoziţia băncilor.

Cotaţia argintului a urcat cu 4%, la maximul ultimelor cinci luni. "Preţurile aurului şi argintului sunt ridicate de aşteptarea unor noi lichidităţi pe piaţă", a declarat Frank McGhee, trader pentru metale preţioase la compania Brokerage Services. Aurul spot este în urcare cu 1,1%, la 1.785,51 dolari uncia, după un vârf de 1.789,4 dolari uncia atins în timpul şedinţei. Contractele americane pentru aurul cu livrare în aprilie sunt în creştere cu 12,3 dolari, la 1.787,2 dolari uncia, volumul tranzacţiilor fiind modest.

Mai multe pe mediafax,ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
aur,
evolutie,
cotatii
/actualitate/pretul-aurului-atinge-maximul-ultimelor-3-luni-inainte-de-operatiunea-bce-de-finantare-a-bancilor-9354412
9354412
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.