Preţul aurului a scăzut la minimul ultimelor trei luni

Postat la 05 aprilie 2012 18 afişări

Preţul aurului a scăzut miercuri la cel mai redus nivel din ultimele trei luni, după comentariile de marţi ale Rezervei Federale a Statelor Unite, care au temperat speranţele că ar putea relua operaţiunile de suplimentare a lichidităţilor pentru susţinerea economiei americane.

La ora 15:42 GMT, aurul spot era tranzacţionat în scădere cu 1,6%, la 1.618,6 dolari uncia, după ce în timpul tranzacţiilor a atins 1.612,3 dolari uncia, cel mai redus nivel atins după 10 ianuarie. Cotaţia aurului a scăzut în această săptămână cu 3%.

Politica monetară ultra-relaxată a Statelor Unite, cu dobânda de politică monetară aproape de nivelul zero şi operaţiuni de suplimentare a lichidităţilor din piaţă, a contribuit la creşterea la un nivel record a preţului aurului, în 2011 .

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/pretul-aurului-a-scazut-la-minimul-ultimelor-trei-luni-9481061
9481061
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.