Preţul aurului a continuat joi să coboare puternic. Este în scădere cu 180 de dolari în două zile

Postat la 25 august 2011 4 afişări

Preţul aurului a continuat joi să scadă puternic şi a pierdut 180 de dolari în ultimele două şedinţe, după ce a atins marţi un nou record istoric de peste 1.911 dolari pe uncie, pe fondul optimismului investitorilor privind discursul de vineri al şefului băncii centrale a SUA.

Preşedintele Federal Reserve, Ben Bernanke, se va adresa vineri mai multor şefi de bănci centrale invitaţi la conferinţa organizată anual de banca centrală americană la Jackson Hole, Wyoming. Discursul de anul trecut de la acest eveniment a pregătit terenul pentru programul "QE2" de lichiditate şi stimulare a economiei, prin care Fed a cumpărat obligaţiuni de 600 miliarde de dolari de pe piaţa secundară.

Investitorii au aşteptări ridicate şi de la discursul din acest an, însă puţini anticipează o nouă iniţiativă de tip QE. Majoritatea observatorilor anticipează ca şeful Fed să sublinieze încă odată că banca centrală este pregătită să ia măsuri dacă va fi necesar.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aur,
bani,
scadere
/actualitate/pretul-aurului-a-continuat-joi-sa-coboare-puternic-este-in-scadere-cu-180-de-dolari-in-doua-zile-8653175
8653175
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.