Preţul argintului a scăzut cu 7%, la cel mai redus nivel din 2010, în paralel cu declinul aurului

Postat la 20 mai 2013 21 afişări

Preţul argintului a scăzut luni cu până la 7%, la 20,7 dolari pe uncie, cel mai redus nivel din septembrie 2010, iar aurul s-a depreciat pentru cea de-a opta şedinţă consecutiv, cu 1,5%, la 1.338 dolari pe uncie, prelungind cel mai îndelungat trend descendent din martie 2009.

Preţul argintului a scăzut cu 7%, la cel mai redus nivel din 2010, în paralel cu declinul aurului

 Argintul a pierdut 30% din preţ de la începutul acestui an, cea mai slabă performanţă în rândul metalelor preţioase, pe fondul temerilor că cererea din industrie nu este suficient de solidă pentru a compensa scădera interesului investitorilor, transmite Bloomberg.

Preţul argintului, utilizat pentru producţia de electronice şi panouri solare, trece printr-o perioadă de scădere abruptă din cauza temerilor privind încetinirea creşterii economice a Chinei şi prelungirea recesiunii din zona euro.

Cei mai recenţi indicatori economici din China s-au plasat sub estimări, iar premierul Li Keqiang a semnalat că autorităţile dispun de spaţiu de manevră limitat în ceea ce priveşte utilizarea de măsuri de stimulare pentru a atinge ţintele de dezvoltare economică.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/pretul-argintului-a-scazut-cu-7-la-cel-mai-redus-nivel-din-2010-in-paralel-cu-declinul-aurului-10888279
10888279
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.