Preşedintele UE: Zona euro deschide calea recapitalizării directe a băncilor

Postat la 29 iunie 2012 8 afişări

Zona euro vrea să creeze până la sfârşitul lui 2012 un mecanism care va permite recapitalizarea băncilor în mod direct prin fonduri de salvare, dar în anumite condiţii, a anunţat vineri preşedintele Uniunii Europene (UE) Herman Van Rompuy.

"Atunci când va fi finalizat, Mecanismul European de Stabilitate (MES) va putea avea posibilitatea să recapitalizeze în mod direct băncile", a anunţat Van Rompuy într-o conferinţă de presă la Bruxelles, la finalul unui summit al zonei euro. Un mecanism unic de supervizare financiară va fi creat, în cadrul căruia "Banca Centrală Europeană (BCE) îşi va juca deplin rolul", a anunţat, la rândul său, preşedintele Comisiei Europene (CE) Jose Manuel Barroso. Zona euro este de asemenea pregătită ca fondurile de salvare să intervină pentru a da asigurări pieţelor, a adăugat Van Rompuy, fără să spună în mod clar dacă FESF şi MES ar putea cumpăra în mod direct titluri de datorie pe piaţă.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
zona euro,
recaptializare,
banci
/actualitate/presedintele-ue-zona-euro-deschide-calea-recapitalizarii-directe-a-bancilor-9795506
9795506
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.