Preşedintele Ucrainei: Suntem pregătiţi pentru o încetare a focului bilaterală în estul ţării

Postat la 11 iulie 2014 26 afişări

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko s-a declarat pregătit pentru o "încetare a focului bilaterală" în estul separatist al ţării, dacă se va asigura controlul la frontiera cu Rusia, într-o convorbire prin telefon cu cancelarul german Angela Merkel.

Preşedintele Ucrainei: Suntem pregătiţi pentru o încetare a focului bilaterală în estul ţării

 "Preşedintele a asigurat că este dispus la o încetare a focului bilaterală. El a subliniat în acelaşi timp că este necesar să se asigure controlul la frontieră pentru oprirea transferului de arme şi combatanţi din Rusia, precum şi eliberarea tuturor ostaticilor şi lansarea negocierilor necondiţionate", potrivit unui comunicat al preşedinţiei ucrainene publicat la încheierea acestei convorbiri telefonice, care a avut loc joi seara.

Potrivit Kievului, Merkel a subliniat că reprezentanţii unei unei misiuni OSCE prezente în estul Ucrainei "nu au acces la posturile de frontieră din cauza acţiunilor combatanţilor".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/presedintele-ucrainei-suntem-pregatiti-pentru-o-incetare-a-focului-bilaterala-in-estul-tarii-12929016
12929016
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.