Preşedintele RBS: O ţară mică va ieşi din zona euro

Postat la 22 decembrie 2011 11 afişări

Preşedintele Royal Bank of Scotland (RBS), Philip Hampton, anticipează că "o ţară mică" va ieşi din zona euro, eveniment care ar invenstifica presiunile asupra sistemului bancar global.

"Cred că este probabil ca o ţară, una mică, să iasă. Ar putea fi oricare dintre ele, deoarece cred că unele decizii vor fi determinate de evenimente politice în aceeaşi măsură ca situaţia economică, neliniştea socială, şi alte astfel de lucruri. Dar cred că există o şnsă foarte mare ca una dintre ţări să iasă", a afirmat Hampton într-o emisiune care va fi difuzată joi la postul Sky News. Băncile europene au accesat miercuri un volum record de finanţare de la Banca Centrală Europeană (BCE), de 489 miliarde euro, în cadrul primei scheme de lichiditate pe trei ani, la dobânzi foarte reduse, de 1%, derulată de instituţie pentru a calma tensiunile de pe pieţele de credit.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
zona euro,
rbs,
economie,
Philip Hampton,
banci
/actualitate/presedintele-rbs-o-tara-mica-va-iesi-din-zona-euro-9087027
9087027
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.