Preşedintele Iranului despre problema nucleară: Suntem pregătiţi pentru negocieri serioase, fără pierdere de timp

Postat la 06 august 2013 36 afişări

Iranul este pregătit pentru "negocieri serioase, fără pierdere de timp", cu marile puteri, în vederea soluţionării crizei privind domeniul nuclear iranian, a declarat marţi noul preşedinte Hassan Rohani, în prima sa conferinţă de presă.

Preşedintele Iranului despre problema nucleară: Suntem pregătiţi pentru negocieri serioase, fără pierdere de timp

 "Suntem pregătiţi pentru negocieri serioase, fără pierdere de timp", cu puterile din cadrul Grupului 5+1 (Statele Unite, Franţa, Marea Britanie, Rusia, China şi Germania), a anunţat Rohani, declarându-se "sigur că dacă cealaltă parte este pregătită, îngrijorările (occidentalilor) vor dispărea rapid".

"Programul nuclear este o problemă naţională. Guvernul insistă asupra drepturilor nucleare conforme regulilor internaţionale. Nu vom ceda în privinţa drepturilor naţiunii noastre, ci susţinem dialogul şi înţelegerea", a adăugat Rohani.

"În calitate de preşedinte, declar că Republica islamică are o voinţă politică serioasă să soluţioneze problema (nucleară), păstrând drepturile Iranului şi, în acelaşi timp, răspunzând îngrijorărilor celeilalte părţi", a adăugat el.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/presedintele-iranului-despre-problema-nucleara-suntem-pregatiti-pentru-negocieri-serioase-fara-pierdere-de-timp-11217795
11217795
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.