Preşedintele Franţei îl ameninţă pe şeful ArcelorMittal cu naţionalizarea unor operaţiuni

Postat la 28 noiembrie 2012 15 afişări

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, i-a cerut miliardarului indian Lakshmi Mittal, şef şi principal acţionar al grupului ArcelorMittal să garanteze viitorul pe termen lung al angajaţilor de la un combinat din nordul ţării, în caz contrar fiind posibilă naţionalizarea acestor operaţiuni.

Hollande i-a spus lui Mittal, care a sosit marţi seara de urgenţă la Paris pentru o întâlnire de o oră cu şeful statului francez, că cele 629 de locuri de muncă programate să fie desfiinţate la combinatul de la Florange trebuie salvate, scrie Financial Times.

Discuţia vine după o dispută deschisă fără precedent între cele două părţi, cauzată de un atac virulent al ministrului Industriei din Franţa, Arnaud Montebourg. Ministrul a acuzat ArcelorMittal de minciună şi şantaj, indicând că producătorul de oţel nu mai este binevenit în Franţa.

Într-un comunicat după discuţia cu Mittal, preşedinţia franceză a transmis: "Preşedintele şi-a reafirmat determinarea pentru garantarea locurilor de muncă la combinat şi a prezentat mai multe posibile opţiuni".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Preşedinte,
Franta,
ArcelorMittal,
operaţiuni
/actualitate/presedintele-frantei-il-ameninta-pe-seful-arcelormittal-cu-nationalizarea-unor-operatiuni-10355736
10355736
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.