Preşedintele BCE: UE are nevoie ca Marea Britanie să fie mai europeană

Postat la 25 mai 2013 43 afişări

Preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, a cerut Marii Britanii "să fie mai europeană", afirmând că principalele instituţii ale continentului riscă să se dizolve dacă britanicii ar ieşi din Uniunea Europeană.

 "Europa are nevoie ca Marea Britanie să fie mai europeană, în aceeaşi măsură în care Marea Britanie are nevoie de o Europa mai britanică", a afirmat Draghi într-un discurs susţinut în City of London, relatează The Guardian.

El a spus că nu vrea să se amestece într-o dezbatere internă, dar a dorit să reamintească finanţiştilor "interconectarea profundă" dintre Marea Britanie şi Europa.

"Cu astfel de legături profunde, Marea Britanie şi zona euro au un interes comun, şi anume stabilitatea funcţionării sistemului economic, în particular a pieţelor financiare", a arătat şeful BCE.

Draghi a reamintit că toate băncile mari din zona euro au filiale importante în City, în timp ce băncile britanice sunt jucători majori pe pieţele financiare din Europa.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/presedintele-bce-ue-are-nevoie-ca-marea-britanie-sa-fie-mai-europeana-10901202
10901202
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.