Preşedintele BCE: Norii negri de deasupra Europei s-au risipit. Europa a depăşit cel mai dificil moment al crizei datoriilor de stat

Postat la 23 ianuarie 2013 37 afişări

Preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, a declarat că "norii cei mai întunecaţi" de deasupra zonei euro s-au risipit, indicând că Europa a depăşit cel mai dificil moment al crizei datoriilor de stat.

"Putem începe 2013 cu ceva mai multă încredere, tocmai datorită progreselor semnificative reuşite în timpul lui 2012. Norii cei mai întunecaţi de deasupra zonei euro s-au risipit. Liderii europeni au recunoscut că uniunea monetară trebuie completată de o uniune financiară, una fiscală, o uniune economică autentică şi, în final, o uniune politică mai profundă", a afirmat Draghi într-un discurs susţinut marţi seară la Frankfurt, transmite Bloomberg.

Astfel, Draghi se arată încă odată încrezător că criza datoriilor de stat din zona euro a fost adusă sub control, iar uniunea monetară are şansa să iasă din recesiune în acest an.

Oficialul a apărat totodată programul de achiziţii de obligaţiuni lansat anul trecut de BCE, notând că este conform cu mandatul privind menţinerea stabilităţii preţurilor şi nu ameninţă independenţa instituţiei. Deşi programul nu a fost accesat de niciun stat membru, temerile privind o posibilă destrămare a zonei euro au dispărut de pe pieţele financiare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Preşedinte,
BCE,
Europa
/actualitate/presedintele-bce-norii-negri-de-deasupra-europei-s-au-risipit-europa-a-depasit-cel-mai-dificil-moment-al-crizei-datoriilor-de-stat-10518425
10518425
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.