Preşedintele Afganistanului pledează pentru un ajutor militar sporit din partea Indiei

Postat la 22 mai 2013 25 afişări

Preşedintele afgan Hamid Karzai se afla marţi în India pentru a pleda în favoarea unui ajutor militar sporit şi pentru a se asigura că retragerea forţei internaţionale anul viitor nu va însemna o revenire a regimului taliban la Kabul.

Preşedintele Afganistanului pledează pentru un ajutor militar sporit din partea Indiei

 Karzai urma să se întâlnească cu premierul, Manmohan Singh, şi preşedintele Uniunii indiene, Pranab Mukherjee, după ce a primit luni seară un diplomat onorific al universităţii Lovely Professional din Pendjab (nord).

În cadrul discursului său de acceptare, liderul afgan a mulţumit Indiei pentru susţinerea de după venirea sa la putere în 2001 în urma înlăturării regimului taliban.

"India a contribuit cu două miliarde de dolari din banii câştigaţi cu greu de contribuabilii săi pentru ameliorarea Afganistanului", a salutat Karzai, citat de agenţia Press Trust of India (PTI).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
india,
presedinte,
afganistan,
regim,
retragere,
militar
/actualitate/presedintele-afganistanului-pledeaza-pentru-un-ajutor-militar-sporit-din-partea-indiei-10893682
10893682
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.