Presa internaţională: Joe Biden a devenit al 46-lea preşedinte al Americii

Autor: Alex Ciutacu Postat la 07 noiembrie 2020 105 afişări

Presa internaţională: Joe Biden a devenit al 46-lea preşedinte al Americii

Joe Biden, 77 ani, devine al 46-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii, după ce l-a înfrânt pe Donald Trump într-un scrutin prezidenţial tensionat şi complicat, potrivit surselor din presa internaţionalã - CNN, NBC, CBS, Reuters, BBC.

Joe Biden a devenit cunoscut peste hotare, inclusiv în România, după ce a servit în cabinetul lui Barrack Obama în timpul mandatelor acestuia, în perioada 2009-2017.

Democratul în vârstă de 77 de ani a câştigat cursa de la Casa Albă, în ciuda criticilor care susţin că nu ar fi avut şanse din cauza vârstei înaintate. Într-adevăr, Joe Biden este cel mai în vârstă american aşezat pe fotoliul celui mai influent politician al lumii libere, însă Donald Trump ar fi „câştigat” aceeaşi apreciere dacă ar fi dobândit un nou mandat, întrucât şi el are 74 de ani în prezent.

Paradoxal, în 1973 Biden a devenit senator la vârsta de 30 de ani, fiind unul dintre cei mai tineri senatori din istoria ţării. El a activat drept senator al statului Delaware timp de 36 de ani, până în 2009, când a candidat pe tichetul Democraţilor alături de Barack Obama.

Nu este prima dată când Biden vrea să devină preşedintele celei mai puternice economii din lume. Atât în 1988, cât şi în 2008, Joe Biden a candidat pentru a deveni cartea jucată de Democraţi în cursa prezidenţială.

Sursa: ZF

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
joe biden,
biden,
presedinte,
refuz,
romania,
america,
cauza

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.