Presa internaţională analizează şi comentează situaţia din România cu două zile înaintea referedumului

Postat la 27 iulie 2012 17 afişări

Presa internaţională acordă spaţii ample situaţiei din România cu două zile înainte de referendumul privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu, comentând şi analizând evenimentele de la Bucureşti.

După aproape 23 de ani de la prăbuşirea uneia dintre cele mai represive dictaturi din Europa, românii trăiesc în continuare într-o democraţie care funcţionează prost, aşa cum arată recentul "puseu de febră" care a îngrijorat Europa, scrie vineri AFP, într-o analiză semnată de Isabelle Wesselingh, intitulată "România, o tânără democraţie europeană suferindă", care citează opiniile unor analişti români şi străini.

Între cauzele "bolii" se află "partidele politice clientelare care reprezintă mai degrabă grupuri de interese economice decât o ideologie şi al căror scop este să deţină toate frâiele puterii, nu să apere interesul public", apreciază Mircea Kivu, citat de agenţia franceză.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Presa,
analiza,
România,
referedum
/actualitate/presa-internationala-analizeaza-si-comenteaza-situatia-din-romania-cu-doua-zile-inaintea-referedumului-9906059
9906059
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.