Preot: „Opriţi-vă! Nu mai manelizaţi colindele! Ştiu că sunteţi obişnuiţi cu dedicaţiile de la nuntă, dar acum nu este cazul!”

Postat la 18 decembrie 2021 417 afişări

Preot: „Opriţi-vă! Nu mai manelizaţi colindele! Ştiu că sunteţi obişnuiţi cu dedicaţiile de la nuntă, dar acum nu este cazul!”

Preotul Vasile Antonie Tămaş trage un semnal de alarmă privind manelizarea colindelor. El le cere românilor să respecte tradiţia cântecelor de Crăciun.

„Opriţi-vă! Nu mai manelizaţi colindele! Ştiu că sunteţi obişnuiţi cu dedicaţiile de la nuntă, dar acum nu este cazul! Nu mai puneţi versuri din literatura manelistică în colinde! Nu puneţi ritmuri de discotecă în tradiţiile cele mai sfinte ale Sărbătorilor!”, a scris preotul pe Facebook.

Printre cele mai cunoscute colinde de la noi din ţară se numără “Steaua sus răsare”, “Astăzi s-a născut Hristos”, “Domn Domn să-nălţăm”, “O, brad frumos”, “Moş Crăciun cu plete dalbe”, “Deschide uşa creştine”, “Trei păstori”, “O, ce veste minunată”, “Din an în an” şi “Sculaţi gazde”.

Colindele sunt legate de obiceiul colindatului, datină perpetuată din perioada precreştină. Colindele nu trebuie confundate cu cântecele de stea, specifice sărbătorilor creştine de iarnă, şi nici colindatul cu umblatul cu steaua. Colindele se cântă în preajma Crăciunului şi Anului Nou.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
caz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.