Premiul World Press Photo of the Year Award a fost câştigat de un suedez. Fotografia care a i-a adus premiul lui Paul Hansen - FOTO

Postat la 15 februarie 2013 20 afişări

Fotograful suedez Paul Hansen a câştigat trofeul World Press Photo of the Year din 2013 cu o fotografie care prezintă un grup de bărbaţi transportând cadavrele a doi copii pe străzile din Gaza, au anunţat vineri, la Amsterdam, organizatorii acestui prestigios concurs de fotojurnalism.

Fotografia realizată de Paul Hansen, publicată în cotidianul suedez Dagens Nyheter, a fost realizată pe 20 noiembrie 2012 pe străzile din provincia Gaza.

Ea prezintă un grup de bărbaţi care transportă spre o moschee, în cadrul unei ceremonii funerare, cadavrele înfăşurate în pânză albă a doi copii, nepotul şi nepoata bărbaţilor din acel grup, ucişi la vârstele de doi ani, respectiv trei ani, în urma distrugerii casei lor de un proiectil israelian.

Tatăl celor doi copii, Fouad, a fost şi el ucis, în timp ce mama lor a fost rănită grav şi internată la secţia de terapie intensivă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/premiul-world-press-photo-of-the-year-award-a-fost-castigat-de-un-suedez-fotografia-care-a-i-a-adus-premiul-lui-paul-hansen-foto-10564966
10564966
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.