Premiul Nobel pentru literatură pe 2011: Scriitorul suedez Tomas Tranströmer. Poetul a vizitat România în 2003

Postat la 06 octombrie 2011 10 afişări

Scriitorul suedez Tomas Tranströmer a primit, joi, premiul Nobel pentru literatură pe 2011, informează nobelprize.org.

Premiul Nobel pentru literatură pe anul 2011 a fost atribuit scriitorului suedez Tomas Tranströmer, "deoarece, prin imaginile sale condensate şi translucide, ne-a oferit o perspectivă proaspătă asupra realităţii", se precizează în comunicatul comitetului Nobel. Suedezul Tomas Tranströmer, în vârstă de 80 de ani, este cel mai cunoscut dintre poeţii scandinavi în viaţă, cu o operă literară în care a explorat în mod frecvent relaţia dintre intimitatea oamenilor şi lumea care ne înconjoară. Psiholog, Tomas Tranströmer sugerează în operele sale faptul că examinarea poetică a naturii permite plonjarea în profunzimile identităţii umane şi ale dimensiunii spirituale ale acesteia. Tomas Tranströmer, născut pe 15 aprilie 1931, la Stockholm, este poet, prozator şi traducător.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/premiul-nobel-pentru-literatura-pe-2011-scriitorul-suedez-tomas-transtr-mer-poetul-a-vizitat-romania-in-2003-8843655
8843655
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.