Premierul Sorin Grindeanu: Excedent bugetar pe primele trei luni este de 1,64 miliarde de lei, în timp ce rata somajului este la un minim istoric

Postat la 20 aprilie 2017 74 afişări

Primul ministru, Sorin Grindeanu, a declarat joi că în primele trei luni ale anului s-a înregistrat excedent bugetar de 1,64 de miliarde de lei, respectiv 0,2% din PIB, iar rata şomajului este la un minim istoric, scrie Ziarul Financiar.

Premierul Sorin Grindeanu: Excedent bugetar pe primele trei luni este de 1,64 miliarde de lei, în timp ce rata somajului este la un minim istoric

“În primele trei luni ale anului am împrumutuat cam un sfert din ce a împrumutat guvernul Cioloş. Împrumuturile de acum s-au făcut pe termen lung, la costuri reduse, la cel mai bun randament istoric pentru România. Sumele vor fi folosite pentru dezvoltare. Este o zi proastă pentru toţi apostolii austerităţii. În primele trei luni avem excedent bugetar. Vom înregistra un excedent bugetar de 1,64 miliarde de lei, adică 0,2 % din PIB. Veniturile totale la bugetul general consolidat vor fi cu patru miliarde mai mari decât în trimestul I 2016”, a declarat premierul Sorin Grindeanu, la începutul şedinţei de guvern de joi.

Citiţi continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.