Premierul Narendra Modi spune că India este zdruncinată de „furtuna” coronavirusului

Autor: Dorin Oancea Postat la 25 aprilie 2021 220 afişări

Premierul Narendra Modi spune că India este zdruncinată de „furtuna” coronavirusului

India a stabilit un nou record global al numărului de infecţii cu COVID-19, cu 349.691 de cazuri în ultimele 24 de ore, a patra zi consecutivă cu maxim record, relatează Reuters.

Premierul Narendra Modi a cerut duminică tuturor cetăţenilor să se vaccineze şi să fie prudenţi, spunând că „furtuna” de infecţii a zguduit ţara.

Statele Unite au declarat că sunt profund îngrijorate de creşterea masivă a cazurilor de coronavirus din India şi că vor trimite ajutoare.

"Am fost încrezători, am abordat cu succes primul val, dar această furtună a zguduit naţiunea", a spus Modi într-o declaraţie la radio.

Guvernul lui Modi s-a confruntat cu critici pentru că a permis desfăşurarea unor mari adunări religioase şi politice atunci când numărul de noi cazuri a scăzut sub 10.000 pe zi şi nu au planificat dezvoltarea sistemului de sănătate.

Spitalele şi medicii spun că nu reuşesc să facă faţă numărului de pacienţi.

Numărul total al infecţiilor din India se ridică la 16,96 milioane, iar decesele la 192.311, cu 2.767 de persoane decedate în ultimele 24 de ore, au arătat datele ministerului sănătăţii.

Numai în ultima lună, cazurile zilnice au crescut de opt ori şi decesele de 10 ori. Experţii în sănătate spun că numărul deceselor este probabil mult mai mare.

Ţara cu 1,3 miliarde de locuitori se află în pragul unei catastrofe umanitare, a avertizat Ashish Jha, decanul Şcolii de Sănătate Publică a Universităţii Brown, într-un articol publicat sâmbătă în Washington Post.

Statele Unite au fost criticate în India pentru controalele impuse la exportul materiilor prime pentru vaccinuri instituite prin Legea privind producţia de apărare şi un embargou de export adoptat în februarie.

Serum Institute of India (SII), cel mai mare producător de vaccinuri din lume, a cerut luna aceasta preşedintelui SUA, Joe Biden, să ridice embargoul asupra exporturilor SUA de materii prime care afectează producţia sa de vaccin AstraZeneca.

Alţii, cum ar fi congresmanul american Raja Krishnamoorthi, au cerut administraţiei Biden să trimită vaccinurile neutilizate în India.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
india,
coronavirus,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.