Premierul malaysian, criticat pentru că a jucat golf cu Barack Obama în loc să se ocupe de inundaţii - FOTO

Autor: Ioana Bojan Postat la 26 decembrie 2014 52 afişări

Premierul malaysian Najib Razak a fost criticat pentru că a jucat golf cu preşedintele american Barack Obama, în condiţiile în care peste 100.000 de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele în Malaysia din cauza inundaţiilor, relatează AFP.

Cel puţin cinci persoane au fost ucise în cele mai grave inundaţii din ultimele decenii, iar serviciile meteorologice anunţă noi ploi în regiunile din sudul Malaysiei.

Aproximativ o sută de turişti străini, printre care şi români, aflaţi în vacanţă în complexul hotelier Mutiara Taman Negara, izolat în junglă şi situat în apropierea fluviului Sungai Tembeling, ale cărui ape s-au revărsat, au fost salvaţi şi transportaţi la un centru de ajutor.

Guvernul acestei ţări din Asia de sud-est a fost criticat pentru că nu a decretat stare de urgenţă în zonele afectate de inundaţii de câteva săptămâni, iar premierul Najib Razak a fost de asemenea vizat de critici după ce presa a publicat fotografii în care poate fi văzut jucând golf în Hawaii cu Barack Obama.

Numeroşi observatori se întrebau de ce Najib nu este în Malaysia şi încearcă să gestioneze criza de la distanţă publicând mesaje pe contul său de Facebook. Într-un mesaj el face apel la echipele de intervenţie să îşi intensifice eforturile pentru a ajunge în zonele sinistrate, în vederea aprovizionării populaţiei cu apă şi alimente.

Însă vicepremierul Muhyiddin Yassin a declarat pentru cotidianul New Straits Times că Najib "are nevoie de o pauză" şi că Guvernul a răspuns în mod adecvat evenimentelor. "Ne confruntăm cu inundaţii în fiecare an, dar acestea sunt cele mai grave din ţară din ultimii 30 de ani".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MALAYSIA,
PREMIER,
INUNDAŢII
/actualitate/premierul-malaysian-criticat-pentru-ca-a-jucat-golf-cu-barack-obama-in-loc-sa-se-ocupe-de-inundatii-foto-13739400
13739400
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.