Premierul Ludovic Orban insistă că şcolile trebuie să rămână închise

Autor: Laura Buciu Postat la 19 noiembrie 2020 65 afişări

Premierul Ludovic Orban insistă că şcolile trebuie să rămână închise

Şcolile trebuie să rămână închise până când se va reduce semnificativ numărul de infectări zilnice, a declarat, miercuri seara, premierul Ludovic Orban.

Întrebat până când vor mai fi ţinute şcolile închise, premierul Ludovic Orban a declarat, la România TV, că se vor relua cursurile atunci când numărul infectărilor zilnice va scădea semnificativ.

„Până la o reducere semnificativă a numărului de infectări zilnice, învăţământul se desfăşoară online. Am fost criticaţi grav prima dată că am deschis şcolile pe data de 14 septembrie şi după-aia că am suspendat cursurile în clasă şi am stabilit că se fac online. Ne-a fost dat exemplul altor ţări care au păstrat deschis. Aproape toate ţările care au păstrat învăţământul la clasă între timp au suspendat cursurile în clasă. În Franţa au fost proteste pentru a se desfăşura învăţământul online”, a spus Orban.

Premierul a afirmat că funcţionarea şcolilor nu trebuie privită doar din perspectiva riscului în şcoală, unde sunt puţine infectări, ci pentru că învăţământul în şcoli generează alte probleme epidemiologice.

„În şcoală riscul de transmitere a virusului este mai mic decât în alte ocazii. Problema e că funcţionarea şcolilor presupune creşterea aglomeraţiei, grupuri de părinţi, de bunici, care îşi duc copiii la şcoală, care inteacţionează între ei. Sunt o serie de alte activităţi legate de mersul la şcoală care cresc riscul epidemiologic. Pentru a-i proteja copii, pe profesori, pe învăţători şi pe părinţi şi pe bunici, este mai bine să fie suspendate cursurile”, a spus Orban.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
premier,
şcoală,
orban

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.