Premierul Florin Cîţu explică de ce vrea să facă o bancă de dezvoltare

Autor: Roxana Rosu Postat la 25 august 2021 34 afişări

Premierul Florin Cîţu a declarat că viitoarea Banca Naţională de Dezvoltare va fi un va fi un vehicul pentru fonduri europene.

Premierul Florin Cîţu explică de ce vrea să facă o bancă de dezvoltare

El a făcut precizarea în contextul în care a fost intrebat despre o declaraţie făcută în urmă cu cinci ani, când critica ideea înfiinţării unei noi bănci locale de dezvoltare, propunere venită din partea ministrului Fondurilor Europene de atunci, Eugen Teodorovici.

“Acea bancă era un proiect tâmpit. Aceasta, pe care o veţi vedea, este un proiect foarte bun. Uitaţi-vă în ordonanţă, că sunt date foarte diferite. Acum este înfiinţată pentru a fi un vehicul pentru fonduri europene. Este o bancă de dezvoltare. Va fi clar că vom reforma celelalte instituţii financiar-bancare de stat”, a declarat Cîţu.

Premierul Florin Cîţu a spus săptămâna trecută, la pre­da­rea mandatului de ministru de finanţe, că pro­iectul legislativ al noii bănci de stat, Banca Naţională de Dezvoltare (BND), este în proces de avizare şi că ea va prelua atri­bu­ţii din celelalte companii financiare de stat.

El a mai spus că noul ministru de finanţe, Dan Vîlceanu, trebuie să organizeze un grup de lucru pentru găsirea unor soluţii, astfel încât noua bancă să preia multe din atribuţiile celorlalte companii financiare de stat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cîţu,
bancă,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.