Premierul Florin Cîţu: Bugetul pentru Educaţie nu ajunge la 6% din PIB. Guvernul este dispus să aloce bani mai mulţi, în raport cu performanţă obţinută în acest domeniu

Autor: Petru Mazilu Postat la 20 februarie 2021 26 afişări

Premierul Florin Cîţu: Bugetul pentru Educaţie nu ajunge la 6% din PIB. Guvernul este dispus să aloce bani mai mulţi, în raport cu performanţă obţinută în acest domeniu

Premierul Florin Cîţu recunoaşte că Guvernul nu a alocat educaţiei un buget 6% din PIB, aşa cum prevede legea, nici măcar cu finanţările venite de la alte ministere sau de la administraţiile locale. Prim-ministrul susţine că Guvernul este dispus să aloce bani mai mulţi, în raport cu performanţă obţinută în acest domeniu. 

„Nu (n.r. răspunde la întrebarea dacă Guvernul încalcă legea). Guvernul a alocat şi anul trecut şi alocă şi anul acesta resurse suplimentare în Ministerul Educaţiei. Discuţiile pe care le am cu toate sectoare, nu numai cu acest sector, sunt foarte simple. Eu sunt gata să aloc resurse mai multe, dar aş vrea să începem să legăm aceste resurse de rezultate. Şi aş vrea să văd în toate sectoarele, la toate bugetele pe care le alocăm, să facem şi o analiză nu numai cantitativă, dar şi calitativă. Şi atunci alocăm şi resurse. În aceste sectoare s-au alocat resurse anuale foarte mari, în 10 ani vreo 60 miliarde de euro. Aş vrea să ştiu pe ce s-au dus aceşti bani şi dacă românii simt că aceşti bani s-au dus în acest sector. Trebuie să facem o analiză clară pe ce ce se duc banii în acest sector”, a explicat Florin Cîţu la finalul şedinţei de Guvern de vineri.

Bugetul va fi trimis Parlamentului în acest weekend.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
florin cîţu,
buget,
educaţie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.