Pregătiri pentru Schengen: marfă de 1 mil. lei confiscată din TIR-uri

Postat la 27 iulie 2013 195 afişări

Peste 130 de TIR-uri care transportă produse achiziţionate intracomunitar au fost verificate de poliţiştii bucureşteni în ultimele două zile, acţiune soldată cu 5 dosare penale pentru evaziune fiscală şi spălare de bani şi confiscarea de marfă în valoare de peste 1.000.000 de lei.

Pregătiri pentru Schengen: marfă de 1 mil. lei confiscată din TIR-uri

În cadrul acţiunii pentru prevenirea evaziunii fiscale în domeniul achiziţiilor intracomunitare şi al transportului de mărfuri, au fost verificate 131 de TIR-uri cu mărfuri provenite din achiziţii intracomunitare din Bulgaria, Grecia, Germania, Olanda, Italia şi Spania, precum şi trei centre comerciale din municipiul Bucureşti.

Au fost indisponibilizate 4 autotrenuri încărcate cu 100 de tone de carne de pui şi produse congelate şi un autotren încărcat cu 19 tone de struguri şi pepeni. Valoarea totală a mărfurilor depăşeşte 1.000.000 de lei.

De asemenea, pentru 7 autotrenuri încărcate cu produse congelate, sunt continuate verificările faţă de reprezentanţii firmelor. Aceştia sunt cercetaţi în cadrul a 5 dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Poliţiştii au instituit filtre rutiere în cinci zone de acces în Bucureşti, verificând TIR-urile care transportau produse achiziţionate intracomunitar, pentru a stabili dacă documentele de transport sunt conforme cu realitatea (datele referitoare la preţul, tipul şi cantitatea mărfii transportate). De asemenea, au verificat respectarea legislaţiei în domeniul transportului de mărfuri.

Poliţiştii au verificat şi trei centre comerciale din Capitală, urmărind existenţa unei legături comerciale directe între firmele înscrise pe documente şi beneficiarii finali, în scopul depistării unor eventuale modalităţi de sustragere de la plata TVA intracomunitare.

Acţiuni de acest gen au avut loc şi la data de 28 iunie şi 12 iulie, soldate cu 22 de dosare penale şi confiscarea a aproape 400 de tone de mărfuri, în special legume, fructe şi produse congelate.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/pregatiri-pentru-schengen-marfa-de-1-mil-lei-confiscata-din-tir-uri-11165100
11165100
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.